”Native”-annonser i Affärsvärlden

Home
Copywriter
”Native”-annonser i Affärsvärlden

”Native”-annonser i Affärsvärlden

By There are no tags 0 comments

Sedan en tid tillbaka arbetar jag med byrån Effkom som bl a gör så kallade native-annonser i tidningen Affärsvärlden. Native-annonsering är ett populärt och framgångsrikt format, då de ofta har ett bättre läsvärde än klassiska annonser.   

Generellt handlar native-annonsering om att köpa redaktionellt utrymme i media och fylla det med bra innehåll. Innehållet publiceras i, och harmonierar med, den omgivande miljön och skapar därför ett mervärde för mottagaren utan att störa dennes upplevelse. Native kan vara både digitalt som i t ex sponsrade inlägg och analogt och framför allt växer den digitala delen. I mitt fall med den Affärsvärlden skriver jag om börsföretag för börsintresserade läsare i den tryckta tidningen.

Varför native?  Flera företag jag träffat har valt native-annonsering i Affärsvärlden därför att de tycker att de inte får den uppmärksamhet av aktiemarknaden som de tycker att de förtjänar. De kan prestera goda vinster, ha en låg värdering och bra framtidsutsikter, men kan befinna sig i en bransch som marknaden uppfattar som gammal eller kall och därför glöms de bort. Medan andra bolag som inte ens kan visa vinst ändå handlas upp till höga nivåer för att de verkar i en ”het” bransch. Men kan man säga att marknaden har fel? Eller kanske man ska se det som att börsen inte riktigt har upptäckt dessa bolag och dess kvaliteter, att de med tiden kommer att göra det, och att det därmed är köpläge?

Native ITAB

Native annons

Det är spännande att träffa dessa bolag, jag är intresserad av börsen och det påminner en hel del om det arbete jag gjorde när jag en tid var projektledare för Swedbanks tidning Aktiellt. I år har jag bl a gjort annonser för IT-konsultföretaget Acando, ITAB som gör butiksinredningar till bland andra Ikea och H&M, industritillverkaren Hanza, fastighetsbolaget MaxFastigheter och nu senast Immunovia, ett forskningsföretag i Lund som tagit fram en ny metod för att spåra bukspottkörtelcancer i ett tidigt skede.

Samma frågor  De är alla intressanta bolag tycker jag. Och det slår mig att alla brottas med samma frågor som jag och min hustru gör i lilla SeniorProffsen, vilka utvecklingssteg ska vi ta nu, ska vi främst fokusera på tillväxt eller vinst, vilka tjänster kan vi utveckla, hur paketera dem, ska vi bredda eller nischa oss, vilka fler affärer kan vi göra, etc.

webbredaktör copywriter Stockholm Västerås
About The Author
Självständig copywriter / skribent med lång erfarenhet

There are no comments yet, but you can be the firstComments are closed.