Den ofrivillige webbdesignern…

Home
Copywriter
Den ofrivillige webbdesignern...

Den ofrivillige webbdesignern…

By There are no tags 0 comments

Att åta sig kreativa uppdrag är att kasta sig ut på djupt vatten. Utan att riktigt veta hur det blir, måste du slutföra det du gett dig in i.

Det gäller inte minst de WordPress-siter jag har fått producera på sistone. Ju mer jag simmar i dessa webbdesign-vatten, desto bättre går det men det blir en del kallsupar då och då.

Det är alltid roligt att få möjlighet att göra något bra, även om det också är krävande. Nu är jag uppe i drygt 10 siter, alla med olika förutsättningar, utmaningar, lösningar, ambitionsnivåer – och kallsupar.

Flera av uppdragen har kommit via Rispling Design där vi har ett samarbete som jag uppskattar.
Vi har bland annat gjort siter åt Core of Development, CRC Medical, MyAir och Grönvalls Media. Konsulten Orcana är också klar nu. Har även gjort Våga, och såklart SeniorProffsens site – den senare är på väntlistan för uppdatering.
För tillfället pågår arbete med MyArk och bildN.

Men egentligen tycker jag att det är mer intressant att se vad man kan göra med en site än att bara lägga ut den i cyberspace och släppa den som en företagspresentation eller ett visitkort.
Hur kan man ta den längre, utveckla den, använda den i företagets utveckling. Kan den bli ”hubben” kring vilken man bygger företagets digitala närvaro, kommunikation, marknadsföring, varumärkesbyggande, sälj? Kan den generera försäljning eller leads i sig själv? Kan man bygga sin affär runt sin site, även om man inte är en e-handlare? Om du säljer produkter eller tjänster – vad krävs för att de ska passa in i en e-handel. Och hur skulle ens affär se ut om den var en butik, eller en e-handel – kan vara nyttigt att tänka.

Det finns olika verktyg i den digitala verktygslådan, och det vore kul att få uppdrag att använda sådana i lite större skala. Och utveckla/förfina dem med de mätverktyg som också finns i den digitala arsenalen. Som egen småföretagare blir ofta småföretagen ens kunder, på gott och ont…

Just nu håller jag på att testa ett verktyg som heter Agency Analytics för att kunna presentera mätningar och analyser. För det är verkligen en utmaning att förklara, och presentera data på ett tydligt och överskådligt sätt utan att lägga oändligt med tid på det i stället för att optimera det som behöver optimeras.

webbredaktör copywriter Stockholm Västerås
About The Author
Självständig copywriter / skribent med lång erfarenhet

There are no comments yet, but you can be the firstComments are closed.