Nya spännande företag

Home
Reflektioner
Nya spännande företag

Nya spännande företag

By There are no tags 0 comments

En stor fördel med mitt arbete är att jag får träffa intressanta företag och människor. Eller kan man kalla det träffa då intervjun gjordes via Skype? Hur som helst, via Skype eller IRL, så är detta ett intressant företag med en smart idé som blivit en smart patenterad ”produkt”. Man skapar ett extra säkerhetslager, utan att krångla till det för användaren – inte konstigt att man  snabbt nått väldigt många användare. Ett spännande företag.

Detta är ett exempel på vad jag gör. Artikeln publiceras i kommande nummer av Handelskammarens Global Utsikt. 

 

BehavioSec – hög säkerhet och användarvänlighet

BehavioSec är ett snabbt växande IT-bolag med ursprung i ett studentprojekt vid Luleå Tekniska Universitet. Projektet var så lovande att det resulterade i både patent och bolagisering.

BehavioSec verkar inom området IT-säkerhet genom beteendebiometri. Med en mjukvara i datorn, telefonen eller läsplattan kan deras lösning lära sig hur just jag rör musen och skriver in användarnamn och lösenord när jag t ex ska logga in på min internetbank.
Om någon annan kommer över mitt användarnamn och lösenord och försöker logga in, känner scriptet av att det inte är jag i mitt sätt att bete mig och loggar ut alternativt förhindrar inloggningen även om login och lösenord är rätt.

Extra säkerhetslager
BehavioSec lägger på så sätt ett extra lager av säkerhet på inloggningen.
– Det går att skapa svårforcerade inloggningar men då skapas ofta väldigt krångliga och komplicerade tillvägagångssätt som användarna inte vill ha, berättar Olov Renberg, en av grundarna av BehavioSec. Vår produkt ger ett extra säkerhetslager utan att försämra användarvänligheten.

Inga gränser
BehavioSec har sitt huvudkontor i Luleå, försäljningskontor i Stockholm och man har även kontor i London samt i Palo Alto, USA. Kunder till BehavioSec är idag huvudsakligen ett antal banker i Skandinavien och England, och redan har man 15 miljoner användare.
När jag pratar med Olov är det via Skype från USA. Företaget tittar alltmer på USA, och intresset bland amerikanska potentiella kunder är stort.
– Detta är bara början, jag hoppas kunna dubbla antalet användare innan årsskiftet, säger Olov.

Optimister
Tekniken bakom BehavioSec fungerar lika bra i USA som i Sverige, den fungerar lika bra för banker och andra företag, lika bra för datorer som smartphones och läsplattor. Den är skalbar och fungerar lika bra för 1 användare som 100 miljoner användare.
– Användarvänligheten blir allt viktigare, och just det är vår styrka. Det är ju själva poängen med BehavioSec att skapa extra säkerhet utan att krångla till det för användarna. Så vi ser optimistiskt på framtiden!

webbredaktör copywriter Stockholm Västerås
About The Author
Självständig copywriter / skribent med lång erfarenhet

There are no comments yet, but you can be the firstComments are closed.