Vad gör du nuförtiden?

Home
Copywriter
Vad gör du nuförtiden?

Vad gör du nuförtiden?

By There are no tags 0 comments

Ibland när jag träffar någon bekant från förr får jag frågan: Och vad sysslar du med nuförtiden? Jag har då ofta svarat: Jo jag håller på som vanligt, skriver åt några olika kunder, hjälper ett par uppdragsgivare med marknadsföringen. Det låter lite futtigt och defensivt, och min ton är på gränsen till förnärmad för man inbillar sig ju att alla vet vad jag gör. Dessutom är svaret lite luddigt, jag vet. Mitt försvar för det har varit att jag håller på med flera olika saker samtidigt, och det är ju inte helt okomplicerat det jag gör. Det vore kanske enklare om man var busschaufför, bagare eller polis?

När jag fått den där frågan har det någonstans känts som att jag får stå till svars för vad jag gör. Att jag blir ifrågasatt. Det är lite märkligt… Det jag borde stå till svars för är att förklara vad jag gör och kan. Jag om någon borde kunna vara mycket tydligare med vad jag gör, för kan jag inte berätta enkelt och konkret vad jag sysslar med för de som redan känner mig, hur ska jag då kunna göra det för dem som aldrig har träffat mig, och locka nya kunder? För det vill jag ju. Och då mitt företag heter väl valda ord, så står jag för att allt kan beskrivas bättre, med bättre utvalda ord och formuleringar. Tänk att det ska vara så svårt att applicera det på sig själv! Får peppa mig lite..

Så vad är det jag egentligen sysslar med? En beskrivning är att jag skriver på uppdrag. En annan att jag formulerar mina kunders (eller kunders kunders) berättelse, så att den belyser deras budskap samtidigt som läsaren får något till livs, något mer än bara säljbudskapet. Jag formulerar åt mina uppdragsgivare, jag sätter ord på det de vill, kan och behöver. Jag tänker, planerar, föreslår, hjälper dem att synas, för ut deras budskap, lyfter och förstärker deras varumärken. Vaskar fram och presenterar deras kundnyttor. Strukturerar, bereder grunden för deras försäljning, vilket ju är vad de lever på. Skräddarsytt i de kanaler som passar bäst. Så skulle man också kunna beskriva det jag gör. Låter det lite bättre?

Så rent konkret då, i vår har jag haft flera olika skrivuppdrag, bland annat Stadsperspektiv – se här.
”Som vanligt” har jag arbetat en del åt SeniorProffsen, i vår har vi faktiskt gjort film som visas vid kassorna på bl a ICA Maxi och Willys – se här. Nästa stora projekt för SeniorProffsen är ett nytt nummer av kundtidningen Resurs och en ny hemsida…
Åt Residens Mälaren har jag gjort en ny hemsida. Det var tidigare en ren försäljningssida för lägenheterna, men nu är ju alla lägenheter sålda så nu visar sidan mer vad som händer ute på Lillåudden, och hur man kan mötas på Residens Mälarens bottenvåning med konferenser, friskvård, affärsnätverket och bistron.
För Bistro du Lac har jag gjort utskick både analogt och digitalt – se här. Samt arbetat en del med deras befintliga hemsida.
Rent allmänt kanske man kan säga att det blir alltmer digitalt. Jag tycker det är väldigt intressant med digital marknadsföring, då man direkt kan se och mäta olika aktiviteter, och det finns många smarta verktyg att använda som t ex MailChimp, Klaviyo, Padiact och inte minst Google Analytics – det är något jag gärna fördjupar mig i mer framöver.
Ja, ungefär det pysslar jag med om dagarna 🙂

 

Av Per Björkholm

webbredaktör copywriter Stockholm Västerås
About The Author
Självständig copywriter / skribent med lång erfarenhet

There are no comments yet, but you can be the firstComments are closed.