Mer och bättre

Home
Copywriter
Mer och bättre

Mer och bättre

By There are no tags 0 comments

Som frilansande copywriter har jag mest arbetat på byråsidan och grovt sett gjort ganska snävt avgränsade uppdrag, som att t ex skriva texten i en broschyr. Min roll som inhyrd marknadschef på SeniorProffsen är både bredare och djupare, och det känns också som om det kan vara symptomatiskt för branschen. Att göra enskilda saker som en fin trycksak räcker inte. Kunderna (och jag i min roll som reklamköpande marknadschef) vill ha mer. 

En ny fin annons eller trycksak kan absolut förstärka kundupplevelsen och varumärket, men det jag tycker mig se är att kunder vill ha mer, ett större grepp, ett större ansvar. En reklaminvestering måste betala sig. Vad blir utfallet av en ny broschyr, en annonskampanj, ett utskick? Kan man mäta hur många besök på hemsidan en kampanj ger, hur många förfrågningar, hur många offerter, hur många affärer, hur mycket intäkter? Den som inte kan erbjuda ett bra svar på detta, ja den klickas lätt bort, och ersätts med något mätbart. Och i den digitala världen går det att mäta varje klick.
Utvecklingen för min egen lilla del har gått från det snäva och begränsade till något bredare, jag blir alltmer projektledare för en hel produktion eller kampanj. Det räcker inte bara att skriva texten, den ska också formges och produceras, och kanske också distribueras och publiceras i olika kanaler. Men det stannar inte där, kunden (och jag som marknadschef) vill också ha resultat och analys av det som görs. Man ska kunna alltmer. Samtidigt som utbudet av möjligheter exploderar med digitaliseringen. Spännande och utmanande!
Då SeniorProffsen är ett litet företag, får jag göra och ordna med mycket själv. Det handlar inte bara om att resurserna är begränsade, det handlar mer om att jag som marknadschef vill ha kontroll. Jag får tänka ut och föreslå inriktning på kampanjer, och sedan genomföra dem: skriva texter, styra upp formgivning, bilder, tryck, produktion, distribution, uppföljning, analys. Jag ordnar fotografering, formgivning, tryck, mässdeltagande, fixar adresser, köper annonser, frimärken, nya kuvert, postar brev, delar ut lappar i brevlådor, trycker t-shirts, skickar trycksaker hit och dit. Annonserar samtidigt i Google Adwords, publicerar relevant information på hemsida och Facebook, bygger företagssida på Linkedin, twittrar, och analyserar resultat i Analytics. Rollen blir mer omfattande, bredare, relevantare och djupare. Om det fungerar? Absolut!
Här en bra länk om mer och bättre: Why your marketing campaign sucks

 

 

webbredaktör copywriter Stockholm Västerås
About The Author

There are no comments yet, but you can be the firstComments are closed.